torek, 5. julij 2011

PREKLETSTVO ZAKONSKE POSTELJE

"Alora...zakonska postelja/skupno ležišče sterilizira in kasrtira partnerja, če mene vprašaš!!!!!" [Neli]



In sem razmišljala... Nekaj podobnega mi je že velikokrat prišlo na misel... Toda zakaj bi bilo to res? Ali ni lepo, ko se zvečer stisneš eden k drugemu, ko si daš lupčka za lahko noč... Ko se zjutraj zbudiš drug poleg drugega... Ko je postelja tako velika in zelo udobna za "karkoli"... Zakaj bi bila ravno zakonska postelja krivec za upadanje strasti med partnerjema? Seveda edini razlog zagotovo ni. Je pa velik. In spada med takšne spremenljivke v našem življenju, na katere lahko vplivamo. Na količino stresa in obveznosti lahko samo delno vplivamo. Medtem, ko zakonsko posteljo z lahkoto odstranimo iz spalnice... Vsaj načeloma, no... Se tudi zgodi, da koga useka v križu, da komu pade težka postelja na prste... Ampak... Stres pa povzroča raka, pa še enkrat raka, upad libida, zmanjšuje obrambo imunskega sistema in še tisoč drugih bolezni... Glede na to, bolečina v križu in en teden počitka po prenašanju zakonske postelje res ni tako velik problem. Dolgoročno gledano. 
Torej, da malce razmislim, zakaj je tale naša zakonska postelja tako problematična?
Najverjetneje se še vsi dobro se spominjamo naših stiskanj in prerivanj po ozkih študentskih posteljah, pa še prej doma pri starših, ko je bila lahko še tako ozka postelja-samo da sta ate in mama dovolila, da je lubi lahko prespal. Če bi spala na žebljih, pa bi bilo sladko, malce "grešno", ljubko in noro. In smo vsi sanjali zakonske postelje... Tisti daljni čas, ko nas bodo čakale sladkosti zakonske postelje... Zakonska postelja-tako velika, udobna, vse njene razsežnosti, ki so dovolj, da v njej zvadimo celotno kamasutro od a do ž in nazaj... Kjer bomo spali z lubijem zviti v klobčič kot mladi mucki... Kjer nam bo lubi zjutraj prinesel zajtrk v posteljo. Kjer bo ena sama ljubezen in erotika... Tako smo si takrat predstavljali čarobno in mikavno zakonsko posteljo.
Potem pa je postelja prišla, res je bila za kratek čas vse to kar smo pričakovali, potem pa je začelo namesto zakonske postelje škripati spolno življenje. Zakaj? Ker se morava vse dni gledati, ker imava toliko obveznosti, ker sva utrujena, ker bla bla bla... Zato, ker postelja je za spat, za druge stvari pa je dovolj drugih zanimivih "krajev". Ker koliko noči smo prespali sami in hrepeneli po partnerju. Po vročem objemu, ki nas bi kar zdrobil... Sedaj v zakonski postelji definitivno nočemo vročega objema, če pa je že tako vroče in tisti ubogi ventilator tam v kotu nikakor nima zmogljivosti, da bi nadomestil klimo. Ko nas je zeblo in smo hrepeneli po toplem objemu partnerja... Ne, sedaj v zakonski postelji tega ni-ker ko nas zebe, je partnerju vroče in kako naj potem še nas objema... Ne gre! Jutri je služba, pa faks, pa izpit... Je treba spat, ker je jutri nov dan, poln izzivov in skrbi. Lahko noč!
Ko smo spali sami, smo hrepeneli po partnerju, po njegovem objemu, vročih besedah, poljubih... Pa še čem drugem... In ko smo ga videli... Vročina, kocine so šle pokonci!  In romantika in erotika sta bili v hipu tu. To je bila naša predigra. Vsaka beseda ali dotik so bile povod za ljubezensko igro. Nič drugega ni bilo potrebno. Niso bile potrebne rože, niti darila. Potrebna je bila samo bližina ljube osebe, o kateri smo sanjali dolga osamljene noči.
Sedaj v udobju zakonske postelje pa dostikrat tudi rože in darila ne pomagajo... Žara enostavno ni... Je ugasnil v teku let... Ker sva že toliko časa skupaj...
Pa je to res? Da mogoče ni vse kar potrebujeva samo ločeni spalnici, kjer si bova želela dotikov, objemov in bližine... In po intimi in dotikih resnično hrepenela. Ker ne bodo vedno na dosegu roke... Ker ko sem razmišljala, sem ugotovila, da tudi naši dedki in babice v starih časih niso imeli zakonskih postelj, temveč so imeli vsak svojo ozko posteljo, vmes pa nočno omarico... Otrok je bilo pa ogroooomno! Tako da očitno je že nekaj na tem... Želiš si tistega, kar nimaš. Ko nimaš v svojem objemu partnerja, si ga želiš. Ko si ves čas z njim in z njim še spiš v isti postelji, pa kaj kmalu začnejo misli uhajati k sosedom ali še dlje... Ker zanimivo je tisto, česar nimamo ali ne moremo imeti. Torej zakonsko posteljo še v tem hipu ven!!! Potem pa ****** do onemoglosti. In spat vsak v svojo posteljo... Mislim, da bi resnično znalo biti več *****. In naj bo dopust spet to kar je bil-razvajanje v dvoje. Redki trenutki, ko imata dejansko veliko zakonsko posteljo, ko se lahko stisneta drug k drugemu, se pocrkljata... Potem si boste namesto soseda želeli tisti 10 dni na leto, ko se s partnerjem na dopustu predajate kratkotrajnim užitkom zakonske postelje... Ker  še 10 dni na leto biti pijan ni škodljivo, pa najverjetneje tudi to ne more škoditi...
 Mogoče pa je res vsega kriva zakonska postelja...



Ni komentarjev:

Objavite komentar