četrtek, 20. marec 2014

Prve jagode

Moj dragi je prej šel v trgovino. In kot ponavadi, je tudi tokrat želel, da bi šla poleg. Ne vem zakaj, ampak veliko mu pomeni, da greva v trgovino skupaj. Sama ne maram ne nakupovanja, še manj trgovin. Ker je ravno prvi pomladanski dan, ker se počutim tako pomladno navihano in živo, ker sem po dolgih mesecih mrzlega vremena ponovno oblekla poletno oblekico... Sem mu tokrat ugodila.

In tam na polici sem jih zagledala... Njih, o katerih sanjam že nekaj tednov. Sanjarim o njihovih oblinah, o zapeljivem vonju in sladostrastnem okusu, ko poželjivo ugriznem vanje. Jagode! Moje čudovite in zapeljive jagode! Tako vabljivo so se nastavljale tam na polici pod neonskimi lučmi. Pogledam ceno... Ne morem verjeti - znižane so! Hmmmmm... Ahhhh, ne bom jih kupila, ker še ni sezona jagod in zagotovo niso dobre. Zagotovo jim primankuje tisti značilni polni okus.

Grem mimo, vendar ne morem, da ne bi šla nazaj in jih še malce občudovala, ter se spraševala, kot Hamlet... Biti ali ne biti... Vzeti ali ne vzeti... Vzamem jih v roko, jih občudujem še od blizu... Jih previdno povonjam... Mmmmmm opojni vonj jagod... Ta čudoviti sladki vonj greha... Pa jih ponovno odložim na polico. Ne, zagotovo so slabe. Zagotovo so vodene in brez pravega okusa. Samo razočarana bom...

Odidem naprej in poiščem mojega dragega... Nabereva vse, kar še potrebujeva... Ampak radožive jagode, ki so tako opojno dišale, mi ne gredo iz glave... Nič... Če bodo slabe, bodo pa slabe! Ampak nocoj bodo moje!

Doma previdno odprem embalažo in jih občudujem. Kako so lepe in napete. Vse so tako lepe in velike. Jagode so sadež, za katerega pravijo, da sodi med afrodizijake. Res je nekaj erotičnega v njih... Ko jih še mokre izpod vode počasi daš v usta, ko se prvič dotaknejo tvojih ustnic, ko jih okusiš še z jezikom... In ko končno strastno zagrizneš vanje... Ko se ti po ustih razlije eksplozija okusa in ko se za trenutek pridružiš grškim bogovom, ki na Olimpu okušajo nektar.

Jagodo za jagodo... Ena jagoda, dve jagodi, tri jagode... Nikakor se ne morem ustaviti... Ta okus je neverjeten. Občutek, vonj, slast... In strast.

Moje prve letošnje jagode me niso razočarale. Temveč so mi pričarale nekaj trenutkov čistega užitka, ko sem bila resnično boginja Artemida, ki se ne more naužiti pregrešno dobrih pomladanskih jagod.


Dobrodošla pomlad in vsa njena naslada!

Ni komentarjev:

Objavite komentar